Solutional new logo (1)

Google Mijn Bedrijf : Hoe maak ik een profiel aan voor mijn zaak.

Een bureau met een computer en een kaart erop.

Wat is een GMB / Google bedrijfsprofiel?

 

Een GMB bedrijfsprofiel is een pagina waar gebruikers hun bedrijfsinformatie kunnen beheren en andere diensten kunnen toevoegen. 

Het bevat informatie over het bedrijf, contactgegevens, foto’s en links naar andere accounts van het bedrijf. 

Het belangrijkste kenmerk van een GMB-bedrijfsprofiel is dat het is geïntegreerd met Google Maps, zodat klanten uw adres kunnen vinden en kunnen zien hoe uw winkel eruitziet.


Er zijn drie dingen die je in gedachten moet houden bij het maken van deze pagina:


Personalisatie
– Wat is er uniek aan uw bedrijf? Wat maakt u anders dan anderen? Als u duidelijke informatie geeft over wat u onderscheidt van uw concurrenten, zal dat de interesse van klanten in het kopen van uw goederen of diensten vergroten.


Locatie
– Dit is een van de belangrijkste kenmerken van een GMB-account. U moet correcte en bijgewerkte contactinformatie verstrekken voor uw locatie(s), evenals nauwkeurige uren en dagen waarop u actief bent. Dit zorgt ervoor dat klanten u gemakkelijk en snel kunnen vinden wanneer ze op Google Maps zoeken naar bedrijven bij hen in de buurt.


Foto’s
– Foto’s zijn een belangrijk onderdeel van elk social media-platform; ze helpen klanten een gevoel te krijgen van hoe uw bedrijf werkt zonder er een voet binnen te hoeven zetten! Foto’s kunnen ook worden gebruikt als reclame op sociale media door ze op Facebook of Instagram te plaatsen!


De voordelen van een Google bedrijfsprofiel


 
 Uw bedrijfsprofiel op Google is waar u informatie over uw bedrijf kunt toevoegen, zoals openingstijden, locatie, contactgegevens en meer. U kunt dit platform ook gebruiken om uw bedrijf te adverteren en te delen met anderen.

Een ander voordeel van een Google Business Profile is dat u online aanwezig kunt zijn in een grote zoekmachine als Google. 

Dit betekent dat uw bedrijf gemakkelijker te vinden zal zijn wanneer iemand online naar u zoekt. Als iemand bijvoorbeeld op zoek is naar een ijswinkel in zijn omgeving, kan hij op zijn telefoon of computer “ijs bij mij in de buurt” invoeren en uw bedrijf vinden op basis van wat er op het tabblad “Lokale services” staat.

Hoe stelt u uw Google bedrijfsprofiel in?

 

Als u al een Google-account hebt, kunt u beginnen door naar https://business.google.com te gaan. 

Zo niet, dan moet u een account aanmaken op de eerste pagina van de wizard en de instructies op die site volgen.
Zodra uw bedrijf is toegevoegd aan Google Mijn Bedrijf, gaat u naar het dashboard van uw bedrijf waar u logo’s, adres, foto’s en meer kunt toevoegen.

Uw bedrijfsinformatie toevoegen aan uw profiel

 

De eerste stap bij het instellen van uw Google Mijn Bedrijf-profiel is het toevoegen van uw bedrijfsinformatie. Dit omvat de naam van uw bedrijf, adres, telefoonnummer en openingstijden.

Zodra je deze stappen hebt doorlopen, ben je klaar om je bedrijf te promoten!

Berichten maken voor uw Google bedrijfsprofiel

 

Google Mijn Bedrijf gebruikt een soort blog om informatie over uw bedrijf te delen. De blogberichten worden meestal gebruikt voor aankondigingen, evenementen of nieuwe klantenaanbiedingen. 

U kunt de blogberichten op uw Google bedrijfsprofiel gebruiken om nieuwe producten, diensten of promoties aan te kondigen. U kunt ze ook gebruiken om in contact te komen met klanten en volgers.

Als u klaar bent om een bericht te publiceren, zorg er dan voor dat het overeenkomt met de toon van uw bedrijf en uw merk goed weergeeft. 

Belangrijk is dat Google Mijn Bedrijf bij het maken van berichten alleen relevante inhoud deelt. Dit betekent dat als u een lokaal bedrijf hebt in Gent , het alleen inhoud zal delen die betrekking heeft op inwoners en bedrijven van Gent, omdat zij al toegang hebben tot lokale inhoud via hun eigen sites.

Foto’s en video’s toevoegen aan uw profiel

 

U kunt foto’s en video’s uploaden naar uw Google Mijn Bedrijf-profiel. 

Dit is handig voor bedrijven die visueel marketingmateriaal willen gebruiken in hun openbare vermeldingen.

U moet uw foto of video uploaden om deze toe te voegen aan uw Google Mijn Bedrijf-profiel. 

Conclusie

 

Nu u de basis kent voor het instellen van uw Google bedrijfsprofiel, kunt u beginnen met het opbouwen van de zichtbaarheid en het verkeer naar uw profiel.

Recente artikels

Sharing is caring

Hebt u al een goed antiviruspakket voor uw bedrijf ?

profiteer van straffe kortingen

Avast promo backup pro 17
PROMO -30% AVAST BACKUP PRO
Avast PROMO -30% Uninstaller
PROMO -30% AVAST UNINSTALLER
Avast promo Winoptimizer
PROMO -30% AVAST WINOPTIMIZER
Avast promo office
PROMO -30% AVAST OFFICE

Wil je graag nog meer gratis tips & software?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief voor KMO's

en dont worry … we gaan je mailbox niet spammen , maximum 1 mail elke 14 dagen :)

nl_BENL
Scroll naar boven